Mini manók műhelye – szombati ovis foglalkozás

A mai nap, szombaton a Mini manók műhelye izgalmas és kreatív foglalkozást szervezett a jövendőbeli iskolásoknak, hogy megismertessék velük a karácsonyi szokásokat. A “műhely” célja az volt, hogy a gyerekek együtt alkossanak, díszítsenek és megosszanak olyan tartalmakat, amelyek apró, de fontos karácsonyi hagyományokra épülnek.
A foglalkozás egy tartalmas előadással indult, ahol a gyerekek megismerhették az alapvető karácsonyi szokásokat és hagyományokat. Az egyik Mini manó elmesélte nekik az ünnep fontosságát, és hogyan ünneplik a karácsonyt különböző országokban. Ezt követően elkezdődött a közös alkotómunka, a mézeskalácsok díszítése. Ezt követően a mini manók az akadálypályák teljesítésével segítették a télapó munkáját.
A foglalkozás végén a jövendőbeli iskolások büszkén mutatták meg kész alkotásaikat a szüleiknek. Mindannyian nagyon örültek és boldogok voltak, hogy ilyen szép és kreatív dolgokat készíthettek az ünnepre.
Az esemény hangulata nagyon vidám volt. Az alkotásokkal megtöltött szombati délelőtt nem csak kreatív elfoglaltságot nyújtott a gyerekeknek, hanem segítette őket abban, hogy megértsék és megbecsüljék a karácsonyi szokásokat, így felkészülve az ünnepre.