Kalandok a varázslatok világába – ovis foglalkozás

Mai nap ismét egy közös szombati foglalkozásra hívogattuk a leendő elsősöket és szüleiket. A hozzánk ellátogató gyermekek a mesék varázslatos világába csöppenhettek. 7 állomáson keresztül vezetett útjuk, mígnem akadályokat legyőzve járhatták be Meseországot. A kézműves és interaktív feladatok megoldása mellett elvarázsoltuk és megtornáztattuk őket, de találkozhattak a Sárkánnyal és segítséget nyújthattak Hamupipőkének is, hogy mostohája elengedje a bálba. Minden gyermek nagyon ügyes volt, így a foglalkozás végeztével megérdemelten kapták kézhez útravaló „tarisznyájukat”, melyből a hamuba sült pogácsa és az aranytallér sem hiányozhattak.
Mialatt a gyermekek kiállták a 7 próbát, a kedves Szülők lehetőséget kaptak arra, hogy Benyó Erzsébet kreatív mesefoglalkozás-vezető és stresszoldó terapeuta előadását hallgathassák meg. A mese fontos funkcióval bír a személyiség fejlődésének szempontjából. A mesemondás, olvasás, hallgatás nemcsak vidám pillanatokat képes okozni, hanem gyakran kódolt élettapasztalatokat is közvetít. Munkássága során épp ezekre épít, kreatív mesefoglalkozásokat tart gyermekeknek és felnőtteknek a magyar népmese gyöngyszemeiből válogatva.
Köszönjük szépen, hogy a mai foglalkozásunkra is ellátogattak, reméljük, kicsik és nagyok egyaránt jól érezték magukat. Nagy szeretettel hívjuk és várjuk Önöket következő alkalmunkra is.