Boldogító jó cselekedetek – Boldog Iskola

,,Van a csoda… Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek… Ez a karácsony csodája.,, / Csitáry-Hoch Tamás/

A december a várakozás, az egymásra odafigyelés, a szeretetteljes cselekvések hónapja. Mi is kerestük az alkalmakat, hogy segíthessünk egymásnak, hogy jót cselekedhessünk.

A hónap majdnem minden napja tartogatott valamilyen apró meglepetést:
bekapcsolódtunk a ,,karácsonyi cipősdoboz,, adománygyűjtő programjába, melynek során tanulóink  idős embereknek állítottak össze egy meglepetés csomagot.

 ,, Ajándékozz örömet Karácsonyra,, program keretén belül olyan játékokat gyűjtöttünk a helyi óvodák részére, melyeket a gyerekek már nem  használnak otthon, de még jó állapotúak. Kultúrműsorral kedveskedtünk az Ispotály utcai idősek otthonában élő időseknek.

A gyerek az adventi időszakban azon szorgoskodtak, hogy saját maguk által készített ajándékokat készítsenek a szüleiknek.

Az iskolában megrendezendő karácsonyi vásárra is rengeteg saját készítésű ajándéktárgyat készítettek.

A szülőket, nagyszülőket Karácsonyi kultúrműsorral lepték meg a diákok –  énekeltek, táncoltak, szavaltak. Az utolsó tanítási napon pedig egymást ajándékozták meg a gyerekek.  A közös programok során átélhettük, hogy nem csak az tehet boldoggá, ha segítséget, ajándékot kapunk, legalább olyan jó érzés másra odafigyelve, szeretettel és jó szándékkal örömet okozni.

BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNUNK!