Forgács Péter novellaíróval megrendezett író-olvasó találkozó

A könyv hónapja alkalmából ma délután iskolánk médiaterme adott otthont a Forgács Péter novellaíróval megrendezett író-olvasó találkozónak.
A szakmáját tekintve matematika-fizika szakos középiskolai tanár nevét szakmai berkekben jól ismerik, hisz az utóbbi években művei sorra zsebelték be az irodalmi díjakat, hazai, magyarországi, erdélyi irodalmi lapokban is publikál, s emellett Szuperhold c. kötete érettségi tétel lett egy esztergomi középiskolában, s ezáltal beékelődött Örkény Tótékja és Homérosz Odüsszeiája közé.
A találkozó során a maga barátságos és közvetlen stílusával röviden mesélt a diákoknak életének azon szakaszairól, melyek az írás felé terelték őt.
Szuperhold című kötetének egy novellájából, a Zeusz Papucsából felolvasást is tartott. A sok érdeklődő tekintet jól mutatta, hogy ha egy elbeszélés jól felépített, akkor a novella képes magával ragadni a hallgatóságot.
Az előadás végén, búcsúzó zárszóként bátorította a diákokat, hogy ha van egy olyan kis történetük, vagy elképzelésük melyben lehetőséget látnak, bátran ragadjanak tollat és merjenek írni. Igyekezett felhívni a diákok figyelmét nemcsak az olvasás, hanem az írás fontosságára is, hogy bátran felfedezhessék magukban az alkotás örömét.
Történetei kitűnő olvasmányok lehetnek mindazoknak, akik rajonganak a novella műfajáért, a jól megfogható, rövidebb lélegzetvételű, nem túlbonyolított vonalvezetésű szövegekért.
Ryšavá Marcsa Friderika