Szlovák nyelv és szlovák irodalom oktatása a MTNY alapiskolában

XXVIII. Komáromi Pedagógiai Napok
Szlovák nyelv és szlovák irodalom oktatása a magyar tannyelvű alapiskolában – szakmai konferencia
A XXVIII.Komáromi Pedagógiai Napok keretén belül iskolánk adott otthont a Szlovák nyelv és szlovák irodalom oktatása a magyar tannyelvű alapiskolában elnevezésű szakmai konferenciának, amelyre 2024.február 27-én került sor.
A szakmai konferencia alsó és felső tagozatos pedagógusoknak, valamint szlovák szakos pedagógusoknak szólt. A köszöntő és a műsor után a résztvevők meghallgatták Hamar Mónika előadását a szlovák nyelv és szlovák irodalom oktatásával kapcsolatos kutatások eredményeiről. A szakmai nap nyitott órákból, óraelemzésekből és workshopokból állt.
A nyitott órákat alsó tagozaton Szabó Križan Andrea igazgatóhelyettes és Tücsök Noémi alsó tagozatos pedagógus tartották, felsõ tagozaton pedig Kováč Klaudia igazgató és Pfliegelová Izabela szlovák szakos pedagógus. Az órákat a nyitottság, a játékosság és a gyakorlatiasság jellemezte. Az órák után óraelemzések következtek, ahol további gyakorlati és szakmai tanácsokkal látták el a résztvevőket. A délutáni workshopokon a jelenlévők további különböző technikákkal ismerkedtek meg.
A szakmai nap hasznos volt, mert élményszerűen, gyakorlati módon mutatta be a szlovák nyelv és szlovák irodalom oktatását a magyar tannyelvű iskolákon, valamint széles körben nyújtott elméleti és gyakorlati ismereteket egyaránt.
Nagy köszönet illeti Fekete Irént és Czibor Angelikát, akik által lehetőség nyílt eme tartalmas szakmai találkozóra. Köszönjük a közös együttműködést és munkát minden előadónak, pedagógusnak, mentortanárnak, ezáltal a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének és a Komáromi Járási Regionális Pedagógustámogató Központnak!
Mgr.Mészáros Ágnes,

Mgr.Pfeiferlik Regina