Boldogságóra

Az Eötvös Utcai Alapiskola néhány osztálya a tavalyi iskolaév óta vesz részt a Boldogságóra programban, mely arra összpontosít, hogy nagyobb figyelmet szentelhessünk a gyermekek lelki jólétének.
Foglalkozásaink során igyekszünk különféle technikák alkalmazásával erősíteni és fejleszteni önismeretüket, hogy boldogságérzetüket fokozzuk és könnyebben megbirkózhassanak a napi problémáikkal.
Október havi boldogságóránk témája az Optimizmus gyakorlása volt. Az egyes osztályokban a különféle foglalkozások során arról beszélgettünk miként lehet derűsnek maradnunk minden helyzetben, hogy miért jó, ha igyekszünk mindig a dolgok jó oldalát nézni.
Beszélgettünk az optimizmus-pesszimizmus fogalmakról, igyekeztünk egymást biztatni, pozitív megerősítést nyújtani. Az osztályokon belüli közös tevékenységek, projektek alkalmával megtapasztalhattuk, hogy ha néha azt is érezzük, hogy valami nehéz, vagy nem fog sikerülni, egymást támogatva és segítve felül tudunk kerekedni a kihívásokon, hisz együtt, egymásban bízva, bármi sikerülhet.
Derűs, élményekkel teli pillanatokat tölthettünk el együtt, melyek során alaposan megismerhettük az optimizmus fogalmát, s mindenki felfedezhette saját erősségeit.