Események és rendezvények

Európai Sporthét az Eötvös Utcai Alapiskolában

Az Európai Sporthét az Európai Bizottság kezdeményezése, amelyet 2015 óta minden évben megrendeznek a sport és a testmozgás népszerűsítése jegyében. Nagyon fontos, hogy a testmozgás iránti érdeklődést már gyerekkorban elkezdjük, hisz ebben a korban a legfogékonyabb az ember. Rohanó világunkban sajnos sokszor háttérbe szorul a sport és mintha elfeledkeztünk volna arról, hogy a mozgás az egészségünket - az egészségünk pedig az életünket szolgálja.
Ezért az Eötvös Utcai Alapiskola idén már harmadszor csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez.
A cél az volt, hogy ne csak "házon belül", hanem a többi komáromi iskolával karöltve sportoljon minden tanuló. Továbbá az is fontos volt, hogy a hagyományos sportok mellett a nem hagyományos sportokra is sor kerüljön, ezzel is népszerűsítve a testmozgást.
Az első napon, hétfőn a felső tagozatos tanulók számára egy atlétikai négypróba "kedveskedett", ahol súlyt löktek, vortex labdát dobtak és a 60 méteres síkfutás mellett a lányok 600 métert, a fiúk 1000 métert futottak. Remek hangulat és igazi közösségformáló ereje volt az első napnak.
Ez a remek hangulat a második napon sem hagyott alább, hisz kedden már egy kispályás labdarúgó-torna várt tanulóinkra. A labdarúgás a világ legnépszerűbb sportága, ehhez mérten nagy volt az érdeklődés is, a komáromi iskolák szép számmal képviselték magukat a tornán.
Szerdán viszont újra a futásé volt a főszerep. Az alsó tagozatos gyerekek számára az atlétikai négypróba igazi csodanap lett, hisz ezen a napon már annyira összerázódtak a komáromi iskolák gyerekei, hogy még a nap is kisütött. Napfényben dobtak, ugrottak, futottak.
Majd csütörtökön a nem hagyományos sportokat is kipróbálhatták a gyerekek; megismerkedhettek a floorball szabályaival, a kin-ball-al, de még frisbeezni is megtanultak. A hét katarzisa mégis a péntek volt, ahol kicsik és nagyok együtt, egymásért futottak az iskola atlétikai pályáján. Rendezvényünket a polgármester úr is megtisztelte. Üzenet értéke van ennek a hétnek  - több mozgást, több figyelmet a sportnak! Iskolánk továbbra is ezen az úton fog járni, több "sporthetet" Komáromnak!

Minizoo látogatás

Az idei tanévkezdés után 1 nappal rendhagyó oklevélátadó ünnepséggel zártuk a napot.

Iskolánk diákjai az előző tanévben mérettették meg magukat a Körösök Menti Levelezős Versenyen angol tantárgyból, az oklevelek átadására viszont csak most került sor.

Mivel a versenyen szép számban vettek részt diákjaink, elnyerték a át. A gyerekeknek Pillmayer Mihály, a budapesti állatkert volt munkatársa tartott élményszerű előadást az állatokról.

Fantasztikus élményben volt részünk. Kígyókat, teknősöket, szakállas agámát és különféle rovarokat érinthettünk meg. A képek magukért beszélnek.

Köszönjük szépen a Körösök Menti Levelezős Verseny szervezőinek a lehetőséget!

Tanévnyitó

"Vége szakadt a szép nyárnak,

iskolában könyvek várnak!

Betűk hívnak útra kelni,

a világot megismerni."

Szeptember 5-én, hétfőn az Eötvös Utcai Alapiskola ismét megnyitotta kapuját a diáksereg előtt. A kirándulások, táborok, felhőtlen szórakozás, úszás és egyéb nyári tevékenységek véget értek, az első csengőszóval hivatalosan is megkezdődött a 2022/2023 tanév. Két év kihagyás után végre járványügyi korlátozások nélkül indulhatott az új iskolaév. Mindenki nagy lelkesedéssel, és új tervekkel indul neki az elkövetkező iskolaévnek, a legnagyobb kihívás előtt azonban kis elsőseink állnak, akik először léptek be a nagyok világába, először ültek be az iskolapadba. Óriási öröm számunkra, hogy idén 98 gyermeket irattak be iskolánkba, közülük 77 apróság kezdte meg tanulmányait 4 osztályban. A kedvező időjárásnak köszönhetően az ünnepélyes tanévnyitó az iskola udvarán került megrendezésre. A tanévnyitó Szűcs Abigél 4.A osztályos tanuló szavalatával kezdődött.

Varga Tamás alpolgármester úr ünnepi beszédében kihangsúlyozta, hogy az Eötvös suli Komárom legdinamikusabban fejlődő alapiskolája és sikeres tanévet kívánt diákoknak, tanároknak egyaránt. A kiselsősöknek kiemelte, legyenek büszkék arra, hogy „eötvös" diákok lehetnek.

Iskolánk igazgatója Majer Péter szintén köszöntötte a résztvevőket, diákokat, szülőket, tanárokat. Rámutatott az iskola töretlen fejlődésére, hiszen 4 év alatt 90 diákkal emelkedett az iskola létszáma és szeptembertől 550 diákja lesz az Eötvös Utcai Alapiskolának. Külön megköszönte a szülők bizalmát, hogy iskolánkba iratták gyermeküket.

A beszédek után minden elsős átvehette az osztályában az új iskolatáskáját, a Rákóczi Szövetség ajándékát.

Sikerekben, örömökben és élményekben gazdag tanévet kívánunk mindenkinek!