„Irány az újvári Egészségügyi!“

    Idén iskolánk részt vett az elsőízben megrendezésre kerülő  „Irány az újvári Egészségügyi!“ elnevezésű versenyre.
    Csapatunk tagjai, melynek a Manók nevet adtuk: Mészáros Sára, Kartali Kreszcencia és Kurcsík Bence 8.B osztályos tanulók voltak.
A verseny két fordulóból állt.
    Az első forduló Érsekújvárban került volna megrendezésre, de a koronavírus közbeszólt. A forduló témája a híres felvidéki orvosok élete és munkássága. Csapatunknak Selye Jánost sorsolták. Rengeteget kutattunk a témában, majd kutatásaink alapján egy 3 oldalas dokumentumot írtunk  az adott orvos életéről és munkásságáról, ebből aztán prezentációt készült, a prezentációt előadtuk, majd videót készítettünk az előadásunkról. Az első forduló jól sikerült, tovább jutottunk.
    A második forduló 2020 december 8-án egy online megnyitóval kezdődött, majd kezdetét vette a verseny egy számunkra eddig ismeretlen platformon, a redmentán, ahol egy online tesztet kellett kitöltenünk. A tesztben híres felvidéki orvosok életével, találmányaival kapcsolatos kérdések voltak, de   szemről és agyról szóló kérdésekkel is birokra keltünk. Online kiértékelésre nem került sor, emailben kaptuk a jóhírt, másodikok lettünk.
    A verseny érdekes volt. Sokat tanultunk felvidék nagyjairól.
Nekem nagyon tetszett ez a vetélkedő, szívesen részt vennék rajta újra!
                                                                                                               Kurcsík Bence 8.b